Estratègia d’Alimentació Sostenible Barcelona 2030
#EstrategiaAlimentacioSostenible Cap a la transformació del sistema alimentari
Objectiu 6. Promoure un canvi cultural per a l alimentació sostenible
04
Maig
09:00
12
Juny
23:55
Darrer comentari de
Participants
4
Grups
0
Referència: BCN-DEBA-2022-05-161
Versió 23 (de 23) veure altres versions
- La cultura, vehiculadora a tots els àmbits de la societat, té a veure amb valors, normes i percepcions socials que influencien les nostres accions. No s’identifica una consciència ciutadana generalitzada sobre la necessitat de transformació del sistema alimentari.
- Hi ha una manca d’informació clara, rigorosa i consensuada que faciliti la presa de consciència per part de la ciutadania. Hi ha una manca d’eines consensuades entre els diversos agents per distingir la desinformació de la informació contrastada i la manca de protagonisme de l’alimentació sostenible en l’àmbit educatiu.
- També s’identifica un increment del màrqueting alimentari que promou el consum de productes altament calòrics, poc nutritius i amb un preu assequible (especialment dirigit a infants i adolescents).
- Es planteja la necessitat d’un canvi de valors i comportaments alimentaris, a través de mesures com incorporar l’alimentació sostenible com a eix transversal dins del sistema educatiu, el discurs cultural alimentari, el canvi dels entorns alimentaris o el foment de l’agricultura urbana comunitària
Què creus que cal fer des de la ciutat per promoure un canvi cultural per a l'alimentació sostenible?
Quines són les línies de treball a desenvolupar? Quines propostes de projectes o accions concretes ens poden permetre aplicar aquestes línies de treball? Quins agents clau cal mobilitzar? Quines alertes hem de considerar?
Abans de respondre us recomanem consultar la fitxa d'aquest objectiu.
Per participar cal que estiguis registrada a la plataforma. Si encara no ho estàs, REGISTRA'T
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
Tancar el debat
Quin és el resum o conclusions d'aquest debat?
Detalls del comentari
Estàs veient un sol comentari
Pots revisar la resta de comentaris aquí.
Conversa amb Inma
Per fer arribar el coneixement i el relat a tota la ciutadania, una possibilitat és començar des dels més petits, i aprofitar els centres educatius i l'hora de menjador per concienciar als infants d'una alimentació sostenible i promoure activitats al centre escolars relacionats amb el tema. Crear extracolars relacionades amb l'alimentació sostenible o la cuina, o amb evitar el malbaratament dels aliments, etc.
Hola, Inma, moltes gràcies per participar en aquest debat sobre l'objectiu 6 amb la teva aportació i el teu plantejament! La tindrem en compte i intentarem afegir-la, si és possible, en l'estratègia en què estem treballant!
Carregant els comentaris ...