Renovació del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2024-2034
Suma’t al procés de renovació del Compromís!
4. El model alimentari
Barcelona té una capacitat baixa d’autosuficiència alimentària, l’11,8% de les llars de la ciutat pateixen inseguretat alimentària, el consum de carn triplica la quantitat anual recomanable i l’obesitat infantil afecta més del 10% d’infants de 3 i 4 anys. A més, la producció ecològica continua lluny dels objectius europeus del 25% de superfície cultivada per al 2030. Tot això afecta negativament la salut ambiental i de les persones: és hora de repensar com ens alimentem.
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
Detalls del comentari
Estàs veient un sol comentari
Mostra tots els comentaris
Hauria d’assenyalar-se que tenim molt poca sobirania alimentària i ens manquen normatives que permetin i afavoreixin les activitats que van en aquesta línia, com horts urbans, entre d’altres. En aquest sentit, es demana reformular el text d’aquest àmbit d’actuació prioritària agafant com a base el text que apareix a l’Estratègia d’Alimentació Sostenible Barcelona 2030: resum executiu pàg.8: https://www.alimentaciosostenible.barcelona/sites/default/files/2023-06/EstrategiadAlimentacioSostenible_bcn.pdf
Aquesta aportació ha estat recollida a les sessions de debat amb ciutadania, entitats i organitzacions del 31 de gener i l'1 de febrer.
Carregant els comentaris ...