Canvis a "Reduir els costos dels productes ecològics i de proximitat"
Descripció (Català)
-
-
Descripció:
Crear una infraestructura de suport al comerç ecològic i de proximitat. Això inclou la cessió d’espais públics perquè petits productors facin vendes directes i suport tècnic per a la creació i gestió de cooperatives, entre altres iniciatives.Justificació:
Són necessàries polítiques de sobirania alimentària i dependre menys de productes de l’exterior. Aquesta proposta busca potenciar el consum ecològic i de proximitat i fer-lo més accessible a la ciutadania. L’objectiu també és que els petits productors ecològics tinguin més vendes i puguin abaratir el preu dels productes.Accions:
- Cessió d’espais municipals que poden servir per organitzar mercats itinerants de petits productors i cooperatives de consum, així com a punts de referència d’entrega de productes.
- Crear una unitat municipal que aporti solucions als dubtes i problemes que els productors ecològics i les cooperatives de consum detectin.
- Fomentar l’aparició de productes ecològics de petits productors als supermercats.
- Organitzar més freqüentment els mercats de pagès. Per exemple un mercat setmanal per barri.
- Incrementar subvencions i ajuts fiscals als petits productors locals i les cooperatives de consum amb l’objectiu de reduir els costos de producció.
- Donar suport tècnic, administratiu i de recerca de finançament a les cooperatives de consum.
- Impulsar campanyes comunicatives de promoció dels productes de temporada.
Competència municipal: Compartida
Impacte: Mitjà
Dificultat: Alta
Prioritat: Baixa
Termini: Mitjà
Actors implicats: Departament de Consum, Direcció de Serveis de Comerç, Restauració i Consum, Direcció de Mercats i Projectes Estratègics, Secció de Polítiques Alimentàries Urbanes i Consum Responsable (DS Economia Social i Solidària i Alimentació Sostenible. Gerència de Promoció Econòmica), sector comercial i de distribució, cooperatives de consum, OCCS - Pla Canviem pel Clima
Cal pressupost complementari extra: Sí
-
+
Descripció:
Crear una infraestructura de suport al comerç ecològic i de proximitat. Això inclou la cessió d’espais públics perquè petits productors facin vendes directes i suport tècnic per a la creació i gestió de cooperatives, entre altres iniciatives.Justificació:
Són necessàries polítiques de sobirania alimentària i dependre menys de productes de l’exterior. Aquesta proposta busca potenciar el consum ecològic i de proximitat i fer-lo més accessible a la ciutadania. L’objectiu també és que els petits productors ecològics tinguin més vendes i puguin abaratir el preu dels productes.Accions:
- Cessió d’espais municipals que poden servir per organitzar mercats itinerants de petits productors i cooperatives de consum, així com a punts de referència d’entrega de productes.
- Crear una unitat municipal que aporti solucions als dubtes i problemes que els productors ecològics i les cooperatives de consum detectin.
- Fomentar l’aparició de productes ecològics de petits productors als supermercats.
- Organitzar més freqüentment els mercats de pagès. Per exemple un mercat setmanal per barri.
- Incrementar subvencions i ajuts fiscals als petits productors locals i les cooperatives de consum amb l’objectiu de reduir els costos de producció.
- Donar suport tècnic, administratiu i de recerca de finançament a les cooperatives de consum.
- Impulsar campanyes comunicatives de promoció dels productes de temporada.
Competència municipal: Compartida
Impacte: Mitjà
Dificultat: Alta
Prioritat: Baixa
Termini: Mitjà
Actors implicats: Departament de Consum, Direcció de Serveis de Comerç, Restauració i Consum, Direcció de Mercats i Projectes Estratègics, Secció de Polítiques Alimentàries Urbanes i Consum Responsable (DS Economia Social i Solidària i Alimentació Sostenible. Gerència de Promoció Econòmica), sector comercial i de distribució, cooperatives de consum, OCCS - Pla Canviem pel Clima
Descripció (Castellano)
-
-
Descripción:
Crear una infraestructura de apoyo al comercio ecológico y de proximidad. Eso incluye la cesión de espacios públicos para que pequeños productores hagan ventas directas y apoyo técnico para la creación y gestión de cooperativas, entre otras iniciativas.Justificación:
Son necesarias políticas de soberanía alimentaria y depender menos de productos del exterior. Esta propuesta busca potenciar el consumo ecológico y de proximidad y hacerlo más accesible a la ciudadanía. El objetivo también es que los pequeños productores ecológicos tengan más ventas y puedan abaratar el precio de los productos.Acciones:
- Cesión de espacios municipales que pueden servir para organizar mercados itinerantes de pequeños productores y cooperativas de consumo, así como de puntos de referencia de entrega de productos.
- Crear una unidad municipal que aporte soluciones a las dudas y problemas que los productores ecológicos y las cooperativas de consumo detecten.
- Fomentar la aparición de productos ecológicos de pequeños productores en los supermercados.
- Organizar con mayor frecuencia los mercados de payés. Por ejemplo, un mercado semanal por barrio.
- Incrementar subvenciones y ayudas fiscales a los pequeños productores locales y las cooperativas de consumo con el objetivo de reducir los costes de producción.
- Dar apoyo técnico, administrativo y de búsqueda de fi nanciación a las cooperativas de consumo.
- Impulsar campañas comunicativas de promoción de los productos de temporada.
Competencia municipal: Compartida
Impacto: Medio
Dificultad: Alta
Prioridad: Baja
Plazo: Medio
Actores implicados: Departamento de Consumo, Dirección de Servicios de Comercio, Restauración y Consumo, Dirección de Mercados y Proyectos Estratégicos, Sección de Políticas Alimentarias Urbanas y Consumo Responsable (DS Economía Social y Solidaria y Alimentación Sostenible. Gerencia de Promoción Económica), sector comercial y de distribución, cooperativas de consumo, OCCS - Plan Cambiemos por el Clima
Requiere presupuesto complementario extra: Sí
-
+
Descripción:
Crear una infraestructura de apoyo al comercio ecológico y de proximidad. Eso incluye la cesión de espacios públicos para que pequeños productores hagan ventas directas y apoyo técnico para la creación y gestión de cooperativas, entre otras iniciativas.Justificación:
Son necesarias políticas de soberanía alimentaria y depender menos de productos del exterior. Esta propuesta busca potenciar el consumo ecológico y de proximidad y hacerlo más accesible a la ciudadanía. El objetivo también es que los pequeños productores ecológicos tengan más ventas y puedan abaratar el precio de los productos.Acciones:
- Cesión de espacios municipales que pueden servir para organizar mercados itinerantes de pequeños productores y cooperativas de consumo, así como de puntos de referencia de entrega de productos.
- Crear una unidad municipal que aporte soluciones a las dudas y problemas que los productores ecológicos y las cooperativas de consumo detecten.
- Fomentar la aparición de productos ecológicos de pequeños productores en los supermercados.
- Organizar con mayor frecuencia los mercados de payés. Por ejemplo, un mercado semanal por barrio.
- Incrementar subvenciones y ayudas fiscales a los pequeños productores locales y las cooperativas de consumo con el objetivo de reducir los costes de producción.
- Dar apoyo técnico, administrativo y de búsqueda de fi nanciación a las cooperativas de consumo.
- Impulsar campañas comunicativas de promoción de los productos de temporada.
Competencia municipal: Compartida
Impacto: Medio
Dificultad: Alta
Prioridad: Baja
Plazo: Medio
Actores implicados: Departamento de Consumo, Dirección de Servicios de Comercio, Restauración y Consumo, Dirección de Mercados y Proyectos Estratégicos, Sección de Políticas Alimentarias Urbanas y Consumo Responsable (DS Economía Social y Solidaria y Alimentación Sostenible. Gerencia de Promoción Económica), sector comercial y de distribución, cooperativas de consumo, OCCS - Plan Cambiemos por el Clima
Compartir