Reduir els costos dels productes ecològics i de proximitat
Descripció: 
Crear una infraestructura de suport al comerç ecològic i de proximitat. Això inclou la cessió d’espais públics perquè petits productors facin vendes directes i suport tècnic per a la creació i gestió de cooperatives, entre altres iniciatives.
Justificació: 
Són necessàries polítiques de sobirania alimentària i dependre menys de productes de l’exterior. Aquesta proposta busca potenciar el consum ecològic i de proximitat i fer-lo més accessible a la ciutadania. L’objectiu també és que els petits productors ecològics tinguin més vendes i puguin abaratir el preu dels productes.
Accions:
- Cessió d’espais municipals que poden servir per organitzar mercats itinerants de petits productors i cooperatives de consum, així com a punts de referència d’entrega de productes. 
- Crear una unitat municipal que aporti solucions als dubtes i problemes que els productors ecològics i les cooperatives de consum detectin. 
- Fomentar l’aparició de productes ecològics de petits productors als supermercats. 
- Organitzar més freqüentment els mercats de pagès. Per exemple un mercat setmanal per barri. 
- Incrementar subvencions i ajuts fiscals als petits productors locals i les cooperatives de consum amb l’objectiu de reduir els costos de producció. 
- Donar suport tècnic, administratiu i de recerca de finançament a les cooperatives de consum. 
- Impulsar campanyes comunicatives de promoció dels productes de temporada. 
 
Compartir